fotboll – allsvenskan

Daniel Andersson: Just nu njuter jag bara

1:56 min

Daniel Andersson har avslutat spelarkarriären så successivt att de riktigt stora hyllningarna uteblivit. Det har rättats till nu. På söndagseftermiddagen tackades han av ordentligt när MFF firade SM-guldet med sina fans.
– Just nu njuter jag bara, säger Daniel Andersson till Radiosporten.

Bytet i den 84:e minuten fick de 23 758 åskådarna på Swedbank stadion att resa sig och brista ut i matchens högsta jubel.

Den 36-årige avbytaren joggade in med nummer 460 på ryggen. För så många A-lagsmatcher blev det för Daniel Andersson i Malmö FF innan han nu lägger skorna på hyllan.

– Det har ju varit lite snack innan, men man kan aldrig förbereda sig. Det var en helt underbar känsla. Det blev för mycket, för mycket att ta in. Det var tufft. Det var tufft men även underbart, säger Daniel Andersson enligt TT.

Han hade ju redan slutat. Egentligen. Redan inför fjolåret, även om det i slutändan blev 16 allsvenska matcher under 2012. Vårens 72 minuter borta mot Brommapojkarna var en parentes.

Men han skulle hyllas - och mot Syrianska fick Daniel Andersson sätta en definitiv punkt för en spelarkarriär som bland annat innehåller sex säsonger som proffs i Italien, 74 landskamper och fyra stora mästerskap. Nu lägger han allt fokus nästa år på jobbet som assisterande tränare i MFF.

– Jag har kontrakt nästa år också men jag hoppas att jag är kvar längre än det, säger Daniel Andersson till Radiosporten.

Christoffer Brandt/TT
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Paul Zyra
paul.zyra@sverigesradio.se