Dubbelmordet i Ljungsbro

Mordmisstänkt tackade nej till vård

3:30 min

Den 33-årige man som är misstänkt för dubbelmordet i Ljungsbro har nyligen sökt vård för sina psykiska problem. Det bekräftar nu US i Linköping. Enligt sjukhuset ska han dock ha tackat nej till den vård han erbjöds.

Vid gårdagens presskonferens sa kammaråklagare Britt-Louise Viklund att den misstänkte dubbelmördaren själv uppgett att han under den senaste tiden sökt vård för sitt missbruk och sina psykiska problem.

Den uppgiften bekräftas av chefläkaren Annsofie Sommer på Universitetsjukhuset i Linköping so9m också berättar att mannen tackade nej till den vård som erbjöds.

– Det är ju inte helt ovanligt i olika sammanhang att man söker och erbjuds vård, men tycker att den vård som erbjuds inte är den bästa eller inte accepterade, och vi har ju en fri vilja eller lagen uttrycker väldigt tydligt att man inte kan tvinga någon, så ibland händer det sådana här situationer, säger Annsofie Sommer.

Vilken typ av vård det handlade om vill Annsofie Sommer inte gå in på, men nu ska landstinget utreda vad som hänt.

– Vi kommer omedelbart den här veckan starta en händelseanalys, vi kommer att utreda det här.

Under gårdagens häktningsförhandling beslutade rätten att 33-åringen ska genomgå en mindre sinnesundersökning. Enligt polisen var mannen i mycket dåligt skick psykiskt när han greps, och sedan i helgen vårdas han på en rättspsykiatrisk klinik.