Abidaz: Attacken i Radiohuset riktad mot mig

1:13 min

Två personer ska ha blivit misshandlade i samband med en konsert med PH3, Abidaz och Kartellen på Radiohuset i Stockholm på onsdagskvällen. Nu säger Abidaz att misshandeln "var riktad mot min person".

Det var efter en P3 Session där PH3, Abidaz och Kartellen uppträdde som misshandeln ägde rum. Minst fem personer tog sig in i radiohusets entré när folk var på väg ut.

Enligt ett vittne som P3 Nyheter har pratat med så var det två personer som misshandlades. En av de som misshandlades ska ha varit vän med en av artisterna. Det ska ha slagits med baseballträn innan vakter avbröt allt.

– Vakterna var i omedelbar närhet. De hade observerat att allt inte stämde, säger Finn Isaksson, radions säkerhetssamordnare.

I ett mejl under torsdagseftermiddagen skriver Abidaz: "Händelsen igår på radiohuset var riktad mot min person. Kartellen och PH3 var överhuvudtaget inte involverade. Det var väldigt olyckligt det som hände för alla inbladande och jag vill be om ursäkt till Sveriges Radio och alla som var på plats och arbetade igår kväll."

Sveriges Radios säkerhetsavdelning säger att de tar det som hänt på stort allvar. De kan inte se att några rutiner brustit, men de jobbar med att se om det går att förbättra säkerheten på något vis.

– Självklart kan allt bli bättre, säger Isaksson.

Polisen har hört vittnen till händelsen men ännu inte kunnat gripa någon misstänkt på torsdagsförmiddagen.