40-åring anhållen för mordförsök i Södertälje

1:11 min

En 40-årig man från Uppsala har anhållits misstänkt för försök till mord på den 41-årige man som sköts i Södertälje igår eftermiddag. Den skjutne mannen har enligt Ekot, kopplingar till Södertäljenätverket, och var en av dom som dömdes i den uppmärksammade rättegången mot nätverket. Den 41-årige mannen har livshotande skador och tillståndet är kritiskt.

Polisen kunde natten till fredag gripa en person som misstänks vara inblandad i mordförsöket på en man i Södertälje i går eftermiddag.

Den skottskadade mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha blivit skjuten vid Lunagallerian i centrala Södertälje.

– Vi har inlett en förundersökning gällande försök till mord. Men exakt vilka skador personer har, vet jag inte, säger Ulf Lindgren vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Enligt uppgift till Ekot ska offret ha skjutits i huvudet. Den man som sköts är en av de dömda i rättegången mot Södertäljenätverket, enligt Ekots källa. Han dömdes till fängelse, men har redan avtjänat sitt straff.

En man som jobbar på en restaurang på bottenvåningen i Lunagallerian, nära garaget, berättar om händelsen.

– Jag hörde ett skott. Det kanske tog två minuter så kom en unge springande från garaget, gråtande i chocktillstånd. Han sprang in i en butik bredvid. Efter det är det en kvinna som kommer in och börjar skrika att jag ska ringa polisen.

– Först var det ingen som fattade någonting men när polisen kom efter någon minut, då blev det kalabalik här, så de fick spärra garaget så ingen kom in, säger mannen.

Polisen satte upp poliskontroller vid av- och påfarterna till E 4 och E 20 runt Södertälje i jakten på en gärningsman.

– I nuläget försöker vi skapa oss en bild av vad det är som har hänt. Jag vet inte om det är någon som har sett någonting, bara att någon har hört smällar, säger Ulf Lindgren vid Stockholmspolisen.