Fotbollsbloggen

Silly season: Värmbolduo testar i Bissarna - Wallinder sjuk

Det blir ingen testmatch i Nyköpings BIS i morgon för IFK Eskilstunas anfallare Ludwig Wallinder. Han har bihåleinfektion. Däremot kommer Värmbolduon David Strömgren och Vedran Benca att vara med mot Sylvia.

– Jag har varit däckad i hög feber och äter penicillin och ska ha ett snack med Bissarna i veckan, säger Ludde Wallinder, som också uppvaktas av sin förra klubb Eskilstuna City.

Mittfältaren David Strömgren, 24, har varit Värmbols bäste spelare i tvåan i år. Han har förlängt kontraktet med Katrineholmsklubben, men ska alltså testa ändå med Bissarna.

– Jag känner David sen min tid i Värmbol. Han är duktig både centralt och på kanten och med mer träning tror jag han har möjlighet att ta ett kliv, säger Bissarnas tränare Håkan "Vargen" Andersson.

Vedran Benca, 22, kom fram efter Vargens tid i klubben. Han kom tvåa i skytteligan i tvåan i fjol, men har haft det tyngre senaste säsongen på grund av många skador.

Backen-yttermittfältaren Simon Esseus ska också spela i morgon. 19-åringen är aktuell för att återvända till Bissarna efter att ha gått fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg. Han fick inget kontrakt med den allsvenska klubben.

Mittfältaren Timmy Österling från Trosa Vagnhärad har tränat med Bissarna tidigare och spelar om inte en fotskada sätter stopp. Oliver Mäntykorpi, Eskilstuna Södra FF, har tvingats tacka nej på grund av ryggont.

Bissarna tränar även nästa vecka. Därefter blir det långt uppehåll till 6 januari med ett individuellt träningsprogram för spelarna.