Eva Bergdahls blogg

"Varit uppe hela natten"

"Tyvärr har jag drabbats av den magsjuka med kräkningar som går. Har varit uppe hela natten och har lite feber med, men det är ju sånt som går över, får ta de lite lugnt och vila mig idag." Eva Bergdahl har åkt på magsjukan. 

Hej godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Idag har vi en strålande höstdag här i Karlskrona, solen lyser och det är verkligen helt underbart. Tyvärr har jag drabbats av den magsjuka med kräkningar som går. Har varit uppe hela natten och har lite feber med, men det är ju sånt som går över, får ta de lite lugnt och vila mig idag.

Tack för alla trevliga svar på bloggen. Eftersom jag är sjuk, svarar jag Er senare under dagen, beklagar detta.

I helgen var det lugnt, det var ju mycket idrott för mig att titta på. Såg bland annat kvalet till allsvenskan mellan Halmstad-Sundsvall och där segrade till slut Halmstad med 2-1 och det blir fortsatt spel i allsvenskan.

På bloggen kom också en del svar över de som reagerat mot våldet här i landet och att några till och med inte vågar gå ut i områden. Detta är fruktansvärt år 2013, men tyvärr måste jag som följt utvecklingen här i landet under mina 98 år bara hålla med.

Men detta är ju inget mot det som drabbat Fillippinerna, fruktansvärda bilder man ser på tv. Jag grät faktiskt när jag såg detta, själv skall jag sätta in några kronor till deras hjälp få mat och vatten. Hoppas det är fler som känner som jag och har möjlighet att hjälpa dem. Jag är säker på att även ett litet bidrag är till deras hjälp, ännu vet vi ju inte riktigt hur många som är döda och det befaras ju att fler byar är ödelagda.

Har också fått rapporter från Thailand att där också varit ett fruktansvärt oväder med regn. Säkert har man fått en del av detta med från just Filippinerna? Kjell rapporterade att han fått vattenskador i huset.

Så glad också för att Tack talade med sin syster i Thailand där hudarna är och de trivs har det så bra. Ni ska tro jag blev glad, hon berättade också att den unga hunden Luck går till ett vattenfall varje dag och simmar, jag saknar dem oerhört när jag hör talas om dem.

Denna helgen kommer min son Gösta hit så jag får börja packa ner en hel del saker som vi kan köra när vi har tillgång till bil. Säger också tack till hyresvärdarna Johan och Helena för att vi får göra så, snällt av Er!

Fick svar från proverna om njurarna och där var tydligen lite förhöjda värden. Misstänkte detta då jag ju haft ont av dem, får se vad doktorn säger. Han ska ringa mig, kanske behöver jag lite medicin mot detta igen. Ja man måste ju ändå vara lycklig att det inte är värre problem vid min ålder. "Allting ordnar sig"

Denna veckan fyller Tack år, men det blir inget firande för hon är ju borta från 8.00-21.00. Vi får göra det i helgen i stället.

Noie började i friidrottsskola i går och han tyckte detta var skoj. Han behöver verkligen komma ut och träffa andra ungdomar och just sport är ju ofta en bra början på det. Han kommer fortsätta med det varje söndag och även från nya lägenheten har han bara promenadväg till hallen. Han är så rar och omtänksam mot mig, kom hela kvällen och frågade om jag ville ha något att äta eller dricka och kom med vatten till sängen.

Det får bli ett kort inlägg idag på grund av min magsjuka, hoppas Ni haft en riktigt trevlig helg och kopplat av ordentligt. Ha en bra måndag och om vädret är som här ut i friska luften Ni som har möjlighet.

Många varma kramar Er

Eva98