Halland

22-årige Algot Thorin (C) mot riksdagen

0:46 min

22-årige Algot Thorin från Halmstad är med i toppen på den lista över halländska centerpartister som föreslås bli inröstade till riksdagen. Överst hamnar nuvarande riksdagsledamoten Ola Johansson.

På måndagen presenterade partiets nomineringskommitté sitt förslag till riksdagslista. Högst upp hamnar Kungsbackabon och nuvarande riksdagsledamoten Ola Johansson, därefter Halmstadbon Jenny Axelsson och så Algot Thorin som idag är vice ordförande i ungdomsförbundet riks.

– Jag hoppas att jag får den platsen också, säger 22-åriga Algot Thorin från Halmstad som hållit på med politik sen har var 14 år.

Algot Thorin hamnar på tredjeplats på Centerpartiets nomineringskommittés förslag till riksdagslista. Ola Johansson, nuvarande riksdagsledamot, från Kungsbacka hamnar i topp och får alltså fortsatt förtroende från centerpartister i Halland. Jenny Axelsson från Halmstad hamnar på en andra placering och Marie-Louise Wernersson, kommunråd i Falkenberg på en fjärde plats.

Den 22 november på partiets nomineringsstämma blir det helt klart vem av dem som får ta steget in i riksdagen till hösten.

Vad tror du om dina chanser Algot Thorin?

– Ola är väldigt bra, men jag kommer att köra på mitt. Och i slutändan är det väljarna som bestämmer, säger han.

Samira Othman
samira.othman@sverigesradio.se