valet 2014

Flera partier har utsett sina toppnamn

Flera är kallade men inte alla kan bli riksdagsledamöter. Anders G Johansson är en av sex moderater som hoppas på riksdagsplats 2014. Till helgen avgör partiet hur listan slutgiltigt ska se ut. I Vänsterpartiet är det nytt namn i toppen, och hos Centern tar Ulrika Carlsson hand om topplatsen.

Anders G Johansson är en av de moderater som hoppas ta plats i riksdagen efter valet 2014. Skaraborg har idag tre mandat för moderaterna.

– Eftersom Lars Elindersson slutar så finns det ju en större möjlighet att ta sig in i riksdagen just nästa år, säger Anders G Johansson, som i dag är skolpolitiker i Skövde.

Han är en av sex politiker som nominerats till toppen. Den exakta inbördes ordningen avgörs vid nomineringsstämma i Göteborg i helgen.

Vänsterpartiet har i helgen spikat sin lista. Det blir Eva-Karin Öman från Götene som tar första platsen. Vänsterpartiet har idag inget mandat från Skaraborg.

Centern har inte oväntat nuvarande riksdagsledamoten Ulrika Carlsson på sin första plats, med Skövdes forna kommunalråd Anders Flanking som tvåa.