Karlshamn

Föräldrar upprörda över förslag om skolnedläggning

1:29 min

Förslaget att lägga ner två skolor i Mörrum och istället göra om Norrevångsskolan till en 4 - 9-skola  och Mörrums skola till F-3 oroar och upprör många föräldrar i Mörrum.

En namninsamling har pågått den senaste veckan och Jenny Sandberg som har barn i förskolan förklarar att det man är mest upprörd över är att det inte finns något alternativt förslag och att man inte bryr sig om föräldrarnas åsikter.

Förslaget är att lägga ner Bolsgårdens och Hästaryds skola där barn går från förskoleklass till årskurs två.

Blandade åldrar
Istället ska alla barn från förskola till årskurs tre gå på Mörrumsskolan och från fjärde klass på Norrevång, som idag enbart är en högstadieskola. Föräldrarna är oroliga över att man då ska blanda barn från tio till femton år.

Bakgrunden är att det blir allt färre barn och Kristdemokraten Britt Jämstorp som är andre vice ordförande i nämnden för barn, ungdom och skola, BUS-nämnden i Karlshamn säger att hon förstår föräldrarna oro.

Bra för barnen
– Jag tror faktiskt att eleverna kommer att klara det här utan några problem och att det kommer att bli bra för barnen, säger Britt Jämstorp (KD) som är andre vice ordförande i BUS-nämnden i Karlshamn.

Hon säger att frågan ska tas upp i arbetsutskottet i veckan.

– Får vi synpunkter som är adekvata så överväger vi dem naturligtvis, säger hon.

Yamile Lindgren
yamile.lindgren@sverigesradio.se

Ingrid Elfstråhle
ingrid.elfstrahle@sverigesradio.se