Nya problem med lån till Grekland

1:44 min

Grekiska regeringen verkar vara på väg mot ännu en konfrontation med de internationella långivarna. Försöken att nå en uppgörelse om villkoren för nya pengar före eurozonens finansministermöte på torsdag verkar ha misslyckats. Men i Grekland riktas i dag uppmärksamheten mot något helt annat.

En oförsiktigt öppnad bildörr slår ikull en mopedist. Man kan skratta åt det, men symboliken är övertydlig.

När förhandlarna för Greklands internationella långivare, alltså de som kallas för Trojkan, anlände till finansdepartementet här i Aten i går, så öppnade en av förhandlarna bildörren utan att se sig för.

Han dängde dörren rakt i en mopedist som körde förbi.

Mopedisten landar utanför departementet och framför fötterna på demonstranterna som tidigare skanderat "mördare" när de protesterade mot det stålbad som den övriga eurozonen krävt av Grekland för att rädda landet undan ekonomisk ruin.

Allt finns inspelat på video och incidenten sprider sig som en präriebrand på internet och i nyhetsprogram.

För det som händer just nu, det är att långivarna än en gång är i envig med Greklands regering.

De hävdar att grekerna inte alls uppfyllt vad de lovat. De anser också att regeringen än en gång friserar siffrorna och ger en helt felaktig bild av Greklands situation.

Och de kräver hårdare åtgärder för att Grekland ska få nästa utbetalning av räddningspaketet.

Grekerna hade hoppats på att eurozonens finansministrar, som möts i Bryssel på torsdag, skulle komma att godkänna nästa utbetalning av stödpengar till Grekland. Men så verkar det inte bli.

Och programledarna i Grekisk teve tycks förmedla en viss tragikomik. Med hjälp av en mopedist, som förresten klarade sig utan allvarligare skador.