Malin Hammar föreläser för att hjälpa hemlösa

2:32 min

På måndag anordnar Malin Hammar ett event för att samla in pengar till Stadsmissionen i Göteborg. För andra året i rad arbetar hon för att hjälpa samhällets mest utsatta.

-- Jag kom hem till Sverige 2009 efter trettio år utomlands. Under mina trettio år utomlands har jag haft fattigdom och utsatthet rakt framför näsan på mig. Jag har bland annat bott i Calcutta i Indien som är absolut fruktansvärt. Det som jag såg där gjorde bara att jag gick sönder inuti. När jag kom hem efter trettio år blev jag väldigt illa berörd över att se att vi nu har ett problem i centrala Göteborg med hemlöshet och utsatthet. Så var det inte när jag lämnade Sverige 2007, säger Malin Hammar.

Malin Hammar har arbetat som försäljnings- och marknadschef i hotellbranschen under trettio år. Hon har bott i Centralamerika, Egypten och New York. Och överallt har hon mötts av utsatta människor.

– När jag var liten såg man inte det man ser i dag på Göteborgs gator. Man ser så många utsatta som sitter överallt. Därför känner jag att jag vill dra mitt strå till stacken, säger Malin Hammar.

Vad är det för slags föreläsningar?

– Jag har sagt till föreläsarna att de får tala om precis vad de vill. På måndag kommer vi bland annat får höra om ledarskap. Själv kommer jag att tala om sälj- och service i världsklass med lite roliga anekdoter, säger Malin Hammar.

Pengarna från föreläsningarna går direkt till Stadsmissionen i Göteborg, Stockholm och Malmö.

Radiohuset
radiohusetgbg@sverigesradio.se