Nour El-Refai och Anders Jansson leder Melodifestivalen nästa år

Anders Jansson från "Hip hip" och Nour El-Refai leder Melodifestivalen 2014. Det meddelades på en presskonferens i Radiohuset på onsdagen.

– Nour El-Refai och Anders Jansson är en spännande kombination. De har en unik personkemi som klickar direkt. Det ska bli väldigt roligt att skapa program tillsammans med dessa två briljanta komiker, säger Christer Björkman, exekutiv producent för Melodifestivalen 2014 i ett pressmeddelande.

Nour El-Refai har ett brett register. Skådespelare, komiker, programledare i radio och inte minst – en av barnens favoriter i Barnkanalen. Hon känns igen från bland annat humorserierna Morgonsoffan, Sverige pussas och kramas och Ballar av stål. 2010 var hon en av programledarna i Musikhjälpen och hon har också kunnat höras i Morgonpasset i P3.   

Anders Jansson slog igenom brett i tv-serien Hipp Hipp! i början av 2000-talet och är en av våra folkkäraste komiker. 2010 gjorde han succé som kommunalpolitikern Lars-Göran Bengtsson i humorserien Starke man och tidigare i höstas kunde han ses i Intresseklubben och i humorserien Halvvägs till himlen.