Kristianstad

En ung hejarklack på kvällens IFK-match

1:17 min

Ikväll är det hemmamatch för IFK Kristianstad. Men publiken kommer inte riktigt se ut som vanligt. För ikväll fylls läktarna med 720 barn från olika nordöstskånska handbollsklubbar.

Att man bjuder in unga spelare till att se på elithandboll är en del i en satsning som kallas regionprojektet och går ut på att stärka handbollens ställning i regionen. Ebba Carlsson spelar vänsternia i Näsby IF och är en av de som kommer sitta på läktare ikväll. Hon vet när matchen blir som mest spännande.

– Det är när det bara är några minuter kvar och så kommer det andra laget ikapp, säger hon.

Vad tänker man då?

– Gör mål!

Ikväll kommer Ebba och hennes lagkompisar att vara med och heja fram IFK  när de spelar mot Önnered. Tio klubbar är inbjudna och Henrik Alvesson som jobbar som ungdomskonsulent på IFK Kristianstad menar att det är en satsning för framtiden.

– Vi vill ju att nordöstra Skåne ska va en stark handbollsregion och då måste vi få med alla på banan, alla tio samarbetsföreningar måste jobba tillsammans, säger han.

Kvällens match är slutsåld och läktarna kommer fyllas av barn och unga i gröna, röda och gula lagdräkter. Och även om det kanske inte är någon ekonomisk hit att bjuda unga på handboll så menar IFK att det är en satsning för framtiden.  Genom att få fler intresserade finns större chans att så småningom få fram fler talanger som i förlängningen själva kan spela på den stora arenan.

Men hur går det ikväll då? Framtidsspelaren Ebba Carlsson tror på orange seger.

– Jag tror IFK vinner ganska så lätt, säger hon.