Saab-delar fortfarande grunden för nya Orio

1:16 min

Reservdelsbolaget Saab Parts byter i dag namn till Orio och ska nu även sälja reservdelar till andra bilmärken. Men företaget kommer fortsätta leverera Saab-delar så länge det finns en efterfrågan, lovar vd:n.

– Till de bilarna som var tillverkade av Saab Automobile kommer vi ha delar till så länge som det finns en efterfrågan, säger Orios vd Lennart Ståhl till Sveriges Radio. 

Det finns kritik mot hur snabbt ni får fram reservdelar. Vad vill du säga till de Saabägare som idag har svårt att få tag på delar?

– Det finns och har säkert funnits under åren olika artiklar som vi har haft längre leveranstid på, men vi gör allt vad vad vi kan. Vi kommer värna Saab och vi kommer se till att alla reservdelar finns tillgängliga, säger Lennart Ståhl. 

Efter Saab Automobiles konkurs tog staten över ägandet av Saab Parts som levererar reservdelar till Saab-bilarna. Nu finns det drygt en miljon Saabar i världen och ungefär 300 000 av dem finns i Sverige

I dag byter reservdelsbolaget namn till Orio och företaget ska bredda sin verksamhet för att hitta nya intäkter.

Dels ska Orio börja sälja reservdelar även till andra bilmärken och dels ska man sälja logistiklösningar.

Företaget har i dag cirka 260 anställda i Nyköping och 50 i Trollhättan. Men om det blir fler anställda framöver kan inte Lennart Ståhl.

– Jag tror att vår plan framåt tryggar den här arbetsplatsen, sedan om vi kommer kunna växa i större omfattning får vi se. Men vi tror på en framtid och på de planerna vi har lagt fram, säger Orios vd Lennart Ståhl.