BORÅS

Dömd för attack mot polisbuss

Under matchen mellan Elfsborg och AIK 1 april i år greps en 30-årig stockholmare som kastade ett järnrör mot en polisbuss utanför Borås Arena. Mannen var AIK-supporter och dömdes idag.

Det var inför matchen mellan Elfsborg och AIK som en polisbuss spärrade en grind utanför Borås Arena när AIK-fans försökte öppna grinden för att släppa in andra fans, bland annat sådana med tillträdesförbud.

En av supportrarna kastade då ett järnrör mot vindrutan mot polisbussen. I och runt polisbussen stod bland andra polischefen Lena Mattijs som berättade i P4 Sjuhärad om händelsen.

Supporten greps och åtalades för försök till grov misshandel och försök till skadegörelse.

Tingsrätten i Borås anser att det inte finns någon egentlig utredning som visar vilka skador på bussen det hade blivit om röret träffat men det anser ändå att supportern som kastat röret måste ha insett att det kunnat skada bilen och därför döms mannen alltså för försök till skadegörelse.

När det gäller försök till grov misshandel som han också var åtalad för finns inget i åtalet som visar att supportern kastat järnröret med uppsåt att träffa någon av poliserna menade rätten och friar därför.

Mannen ska betala 80 dagsböter a 340 kronor. Sammanlagt 27 000 kronor i böter.