VIDEO: Gunhild Carling spelar trumpet i luften

4:59 min

Hon har gjort sig känd som jazzmusikern som kan spela tre trumpeter på samma gång. Gunhild Carling besöker P4 Radio Stockholm för att visa upp sin talang när det visar sig att hon har glömt två av sina trumpeter hemma.

På senaste år har Gunhild Carling nått ut till den breda publiken, inte minst genom succén på Allsång på Skansen, Diggiloo, Svensktoppen, Dansbandskampen och Så skall det låta på SVT.

Fick beröm av presidenten
Nu har den svenska jazzstjärnan och multiintrumentalisten bjudits in till New York. Det tackar hon den tidigare amerikanska presidenten Bill Clinton för. 

– Jag kan inte säga att vi är polare. Men jag spelade på en konsert, en privat fest, där han var. Sen gick han upp inför alla människor och öste beröm över mig och höll på med detta ganska länge. Jag var ju superchockad. Men det ena ger alltid det andra, och det tredje.

Repeterar ínför sina turnéer
Den 24 maj står hon på scenen under den stora gratiskonserten i Central Park i New York. Fram till dess ska hon bland annat ut på sverigeturné. Gunhild Carlings jazzvarieté bjuder på dansnummer, storband, jonglering, svärdslukning och trumpet så klart.

– Jag lirar ju på tre trumpeter samtidigt så, det blir jag liksom inte av med. Det är min hit, säger Gunhild Carling och skrattar.

Fast närmast på schemat står julturnén med Christer Sjögren. Här ska Gunhild Carling framföra fyra nyskrivna låtar.

– Alla andra kör klassiska jullåtar så jag tänkte hitta på något nytt. Och det är egentligen bara en låt som handlar om jul och snö och sånt.

Glömde trumpeterna
Gunhild Carling har med sig en stor koffert med prylar när hon besöker P4 Radio Stockholm, med steppskor, glitterklänning och säckpipa. Hon försov sig på morgonen och höll på att missa flyget från Malmö till Stockholm. Därför passar hon på att bättra på sminket mellan låtarna som spelas i radion.

Men det var något hon glömde mitt i all morgonstress.

– Jag har inte med mig trumpeterna, bara en trumpet. Men jag gör istället så här, säger Gunhild Carling. Jag balanserar trumpeten på läpparna samtidigt som jag spelar.