Mikael Karlsson lämnar Naturskyddsföreningen

1:19 min

Mikael Karlsson från Karlstad avgår som ordförande i Naturskyddsföreningen i samband med organisationens årsmöte i juni 2014. Han har då suttit som ordförande i Naturskyddsföreningen i drygt tolv år.

Nyheten om att Mikael Karlsson lämnar ordförandeposten publicerades på Naturskyddsföreningens hemsida på torsdagsförmiddagen. Men det var ett misstag - efter en kort stund avpublicerades artikeln. Nyheten skulle nämligen ha publicerats först nästa vecka.

Carl-Axel Fall, som sitter i Naturskyddsföreningens ledning och som dessutom är chefredaktör för tidningen Svensk Natur, bekräftar för P4 Värmland att uppgifterna om Mikael Karlsson stämmer och att pressmeddelandet av misstag publicerades en vecka för tidigt.

Mikael Karlsson började som ordförande i lokalkretsen i Karlstad och länsförbundet i Värmland och har varit riksordförande i Naturskyddsföreningen sen 2002.

Så sent som i oktober omvaldes Mikael Karlsson som ordförande European Environmental Bureau (EEB), Europas största miljöorganisation. Den samlar runt 150 miljöorganisationer med över 15 miljoner medlemmar över hela Europa och har letts av Mikael Karlsson sedan 2005. Enligt Carl-Axel Fall ska inte Mikael Karlssons updrag i EEB påverkas av han lämnar posten som ordförande i Naturskyddsföreningen.