BORÅS

Engström bortröstad - "Valet var riggat"

1:28 min

Boråsmoderaten Olle Engström röstades bort från vallistorna igår. Engström föll i onåd efter en debattartikel om invandring i våras. Han menar att valet var riggat, och får medhåll.

Vid gårdagens moderata nomineringsmöte i Borås inför kommunfullmäktigevalet nästa år röstades omstridde Olle Engström bort.

MUF hade kallats in
Engström kom i konflikt med partiet i våras efter en debattartikel om invandring. Bland annat skrev han att det är okontrollerad invandring som orsakade kravallerna i Husby, Stockholm.

Vid gårdagens omröstning kom han inte på valbar plats - ett riggat val enligt honom själv.

– Inför voteringen hade partiet mobiliserat ett 25 till 30-tal MUFare (ungdomsförbundet) för att se till att Olle Engströms namn hela tiden blev bortröstat.

 Mobiliserade - hur vet du det?

– Jag vet det genom kollegor som hört det i trapphuset, att man varit på ett förmöte där man lagt upp strategi. Det gick som en röd tråd genom hela voteringen. Det kändes riggat.

Är du bitter?

– Nej. Jag gick till mötet och förstod vad som skulle hända. Men hoppet hade man ju alltid.

Medhåll om riggat val
Partikollegan Reimar Westerlind var den som tog strid för Engström, och han är upprörd över hur mötet gick till.

– Det var som man satt i läktaren på Borås arena och målet var att trampa ner Olle Engström. Ett jättejubel utbröt efter voteringen. Det var oförskämt och ovärdigt. Jag hoppas att alla som var där skäms idag.

Var det riggat?

– Det var prefabricerat, klart från början. Alla visste att jag var där för att försvara Olle, och under alla mina år har jag aldrig känt en sådan iskyla mot mig. Det var obehagligt.

Moderaternas kommunalråd i Borås Anette Carlsson toppar nu partiets valsedel till kommunfullmäktigevalet nästa år.

Ulf Sjösten finns på andra plats och Cecile-Tenfjord Toftby på tredje.