HANDBOLLSBLOGGEN

Viktor Östlund, en klockren startspelare!

Har under höstsäsongen gått och funderat på varför Viktor Östlund inte riktigt kommit igång i Guif. Har haft mina teorier och nu har de testats i praktiken. Och det verkar banne mig funka!

Att ta ut en startsjua är inte den lättaste uppgiften för en tränare. Att välja inhoppare är säkert inte så lätt det heller. Viktor Östlund är nyförvärvet från Skånela, tilltänkt som en storskytt, en sån som Guif saknade förra säsongen.

I de inledande matcherna fick Viktor rollen som inhoppare efter runt 15 minuter. Och det har väl i sanningens namn funkat sådär.

Efter ett par matcher tänkte jag hur jag själv skulle tänka i Viktors läge. Stora förväntningar utifrån, måste leverera. Sitta och ladda på bänken första kvarten. Och när man väl kommer in låser det sig. Man kan inte prestera på den nivån man kan och vill.

Jag tror att (den perfekte) inhopparens och startspelarens psyken skiljer sig åt. Startspelaren vet att det tar ett tag att komma in i matchen. Oftast får man ändå minst tio minuter på sig att komma in i det hela. Och det är en trygghet. Inhopparen upplever jag ha mer press på sig. Det ska bli ändring på spelet, om inte direkt så efter några anfall iaf.

Kanske är det så att Viktor passar bättre som startspelare än som inhoppare?

Om man kollar på de två senaste matcherna som Guif spelat, Hammarby borta och RIK hemma, har Viktor startat och spelat så mycket bättre än i matcherna innan.

Och givetvis är det förjävligt att det "krävdes" en skada på Haukur Andrésson innan Viktor fick chansen i startsjuan.

Den enes död, den andres bröd. Återigen. Bloggade om samma tema ifjol då Robin Andersson gick sönder. Då fick ju Tobias Aren chansen att briljera, och som han gjorde det. Plats i landslaget och utlandsproffs som kvitto på framgången! Läs om det här:

---

Nu får Guif ut rätt saker från Viktor Östlund. Han är en klockren startspelare! Eller vad tycker du? Kommentera gärna!

---