Replokalen

Sköna killar fick Barbara att tänka om

Det var solosång som gällde för Barbara Parkic från Jönköping. Ända tills hon träffade Andrei och Jessie. De två killarna fick henne på andra tankar. 

Nu är de tre ett band med så skilda bakgrunder att de kallar sig Mixed.

Barbara Parkic har rötter i Serbien men bor nu i Jönköping. Jessie Valdez bodde i Manilla i Filippinerna till han var nio år. Då flyttade han till Vimmerby där han växte upp. Men numera är det Mullsjö som gäller. Och Andrei Firanescu är från Rumänien, men familjen valde att flytta till Göteborg.
– Vi ville leva ett bättre liv.

Nu bor han också i Vätterbygden, spelar gitarr och bildar bandet Mixed tillsammans med Barbara som sjunger och Jessie som spelar trummor. I dag spelade de live tillsammans i studion hos Hasse Pettersson.

Eftersom Jessie Valdez kommer från Filippinerna kom samtalet mellan låtarna förstås in på tyfonen som drabbat landet.
– En stor katastrof.

Har du anhöriga som drabbats?
– Inte som jag vet om, det är svårt att hålla kontakten, vi kommer från Manilla och det är långt från staden som drabbats.

Men mest av allt handlade det om sång och musik i programpunkten Replokalen och en fråga som kom upp var varför bandet inte har någon basist.
– Nånstans i världen hoppas vi han eller hon väntar på att vi ska få tag på henne eller honom.

Trots att bandet Mixed står utan basist känner de att de klarar sig på tre och är nöjda. Barbara Parkic har gillat att sjunga sedan hon var liten och 2005 var hon med i talangtävlingen Minimelodifestivalen i Jönköping och kände lite mer på allvar att det här med sång betydde mycket. Men hon funderade inte så mycket på att vara med i ett band.
– Inte förrän jag träffade de här sköna killarna, som fick mig att vända på poletten.