Henriksson: Min startelva mot Portugal

I dessa härliga tider av sista spekulationer, här är min svenska startelva, med kommentarer och motiveringar.

Andreas Isaksson:
Lär få mycket att göra. Är inte ett dugg orolig för Isaks form. Viktigt att han dominerar även i luftrummet.

Mikael Lustig:
Har erfarenhet av att möta världsspelare. Gott så, då han nu ställs mot Ronaldo och Coentrao. Måste våga kliva framåt och då vinna duellerna.

Per Nilsson:
Nilsson har nästan aldrig problem när han är mellan motståndare och boll - mer knepigt om portugiserna börjar trä in bollar mellan honom och Lustig. Det måste funka!

Mikael Antonsson:
Är följsam och snabb men blir ibland mer bolltittare än markeringsspelare på inlägg. Bäste passnigsspelare av samtliga tillgängliga mittbackar.

Martin Olsson:
Har varit grymt bra de senaste landskamperna och gillar en-mot-en-duellerna. Hans jobb blir att hålla koll på Nani.

Sebastian Larsson: (Osäkert startande, knäskada)
Portugiserna är osäkra på inlägg, vågar vi hoppas på en repris på inlägget i Dublin till Elmander? Viktigt också att Larsson täcker upp när Ronaldo söker sig in centralt.

Kim Källström:
Ett av Källströms främsta attribut, de lägre passningarna, bör göra sig bra i den förväntade matchbilden.

Anders Svensson:
Jag väljer Svensson från start och inte Rasmus Elm, då även Anders har förmågan att variera längden i sina passningar. Sedan hoppas jag att han kan utnyttja klokheten i försvarsspelet.

Alexander Kacaniklic:
Dagsformen är sådär men är en viktig spelare för landslaget med sin snabbhet. Hoppas att han kan kontra på den kant där Portugal är svagast defensivt.

Zlatan Ibrahimovic:
Är i sitt livs målform men jag blir inte förvånad om han i den här matchen kliver fram som framspelare, kommer att dra på sig mycket bevakning och är då smart nog att lägga fram bollen åt andra.

Johan Elmander:
Kan bidra med mycket genom sin rörlighet - bör ta varenda chans att springa bakom en portugisisk backlinje som gärna står högt upp.