Rignäs avgår som ordförande för Blåvitt

Bertil Rignäs har bestämt sig för att från och med idag lämna posten som ordförande i IFK Göteborg. Det skriver IFK Göteborg på sin hemsida och till klubben säger Rignäs att han "med anledning av det som varit gör jag det av hänsyn till föreningen".

Vice chefsåklagaren i Göteborg har inlett en förundersökning om misstänkt bedrägeri mot Bertil Rignäs, den uppsagde vd:n för Bostadsbolaget, samt Älvstranden utvecklings före detta vd Mats Andersson. Båda ska nu kallas in på polisförhör.

Såväl Rignäs som Andersson är misstänkta för bedrägeri. Det skriver tidningen GT på nätet.

I Bertil Rignäs fall handlar det först och främst om ett klädinköp på knappt 600 kronor, som på reseräkningen redovisades som en lunch. Mats Anderssons har köpt sex flaskor vin, parmesanost och sparris som redovisades som frukost i reseräkningen.

Efter Uppdrag Granskning-programmet i förra veckan valde Rignäs att ta en time out från sitt uppdrag som ordförande för klubben. När han nu avsäger sig uppdraget är det på egen begäran.

– Vi har full förståelse för Bertils beslut efter det som varit och vill passa på att tacka honom för den tid han verkat som ordförande. Samtidigt önskar vi också poängtera att han skött sitt uppdrag i IFK Göteborg som ordförande alldeles utmärkt, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Martin Kurzwelly i pressmeddelandet.

Conny Blessner, vice ordförande för klubben, som tog över som tillförordnad ordförande under Rignäs time out kommer att fortsätta med det tills vidare, skriver IFK Göteborg i pressmeddelandet. Inför nästa årsmöte i mars 2014 ska valberedningen föreslå en kandidat till ordförandeposten.