El Naggar ljuger menar förvaltningschefen

Förvaltningschefen Peter Larsson rasar mot anklagelserna om att det är han som ligger bakom kartläggningen av tjänstemännens telefontrafik. Essam El Naggar vänder nu och tar på sig hela ansvaret.

Affärerna kring folkpartistiska kommunalrådet i Uddevalla – Essam El Naggar – fortsätter.

Tillbakavisar uppgifterna

El Naggar har anklagats för att ha kartlagt anställda inom kommunen och deras telefoner. Men den senaste tiden har han ändrat sig – det var kommunledningens förvaltningschef Peter Larsson som gjorde det.

– Detta är ren lögn, säger Peter Larsson i dagens Bohusläningen

Peter Larsson hävdar i tidningen att Essam El Naggar kom till honom och bad om hjälp att hämta ut uppgifter men att han tackade nej.

"Jag har aldrig beställt listan. Den har kommit genom förvaltningen till mig."

El-Naggar har tidigare i veckan, både på sociala medier och här i P4 Väst, lagt över ansvaret på förvaltningen i kommunen som enligt honom tog fram listorna på eget bevåg och gav till honom. I måndagens Nobel & Myrbäck i P4 Väst sa han bland annat att det inte var han som bad om telefonlistan.

– Jag har aldrig beställt listan. Den har kommit genom förvaltningen till mig.

Men i samma veva som förvaltningschefen Peter Larsson rasar mot beskyllningarna så vänder nu Essam El Naggar och säger till Bohusläningen att han ensam tar på sig ansvaret för det som har hänt.

Mejlkonversationer också

Under dagen har P4 Väst sökt Essam El Naggar för att fråga honom hur han ser på måndagens uttalande i dag. Men han har inte gått att nå.

Peter Larsson säger också till Bohusläningen att det inte bara handlade om telefonhistorik – det handlade även om att El Naggar ville kartlägga mejlkonversationer. 

Peter Larsson får stöd i sina uttalande av tillförordnade kommundirektören Leif Börjesson. Essam el-Naggar tillbakavisar de uppgifterna.