Borgholm

56-åringen dömd till livstid för dubbelmordet

8:36 min

Den nu 56-årige mannen som är skyldig till dubbelmordet på ett par i Flakeböle på norra Öland förra året, döms till livstids fängelse. Det meddelade Kalmar tingsrätt i dag.

Det var på luciadagen förra året som den 56-årige mannen kom hem till paret i Flakeböle. Där ville han troligen låna pengar från paret men bråk uppstod och det slutade med att 56-åringen slog mannen medvetslös och sköt kvinnan med ett hagelgevär. Han slog dessutom ihjäl parets hund, enligt tingsrätten.

Kalmar tingsrätt menar att brottet är så allvarligt att 56-åringen bör få livstids fängelse. Tingsrätten skriver att eftersom 56-åringen har mördat två av sina vänner i syftet att komma över pengar, och sedan tänt eld på garaget där de fanns för att dölja sina brott, kan ingen annan påföljd än livstids fängelse väljas.

56-åringen hade stora skulder och skulle åka på en resa med familjen dagen efter mordet, men den resan hade han inte pengar till och tingsrätten menar alltså att det är klarlagt att 56-åringen mördade paret för att komma över pengar. 

Dubbelmordet har rört upp känslor bland befolkningen på norra Öland - inte minst på grund av att 56-åringen tidigare varit misstänkt för ett liknande brott 2006 men då friades från anklagelserna.