Torsby

Ny ambulansorganisation oroar i Norra Klarälvdalen

1:29 min

Om en månad förändras ambulanspersonalens arbetsschema i Likenäs för att spara pengar enligt ett beslut som redan är taget.

– Man skär bitar av kakan som snart tar slut säger  Annette Johansson.

Omorganisationen innebär att nattpersonal i Likenäs kommer att skifta på halva vägen mellan Torsby och Likenäs på morgonen och kvällen och får till föjd att Likenäs blir utan ambulans i cirka en timme, något som fått ortsbor i norra Klarälvdalen att reagera.

Orsaken till landstingets beslut är att arbetspassen för ambulanspersonalen i Likenäs är alldeles för långa och att det är svårt att rekrytera personal, det löser landstinget med att all personal i Likenäs ska till höra torsbyambulansen, och det löser man med att att nattpersonal i Likenäs kommer att skifta på halva vägen mellan Torsby och Likenäs på morgonen och kvällen, men konsekvensen blir att ambulansverksamheten som utgår från Likenäs blir utan ambulans i cirka en timme.

– Det är inte rätt emot oss som valt att bo här uppe.

Förändringen träder i kraft den 16e december och hitills har 2800 namnunderskrifter i norra klarälvdalen och cirka 1500 på facebook protesterar mot landstingets beslut.