Handboll

Bitter förlust för Hallby

I handbollsallvenskan föll Hallbys damer med uddamålet mot Boden. 27-28 slutade matchen i Jönköping arena. Detta trots en ledning med 16-12 för hemmalaget i paus.

Hallby skulle haft med sig en tvåpoängare från matchen i dag, när man mötte tabellfyran Boden. Men ingen gick Hallbys väg i slutet av matchen. Med mindre än minuten kvar fick Boden en straff som Carin Bergdahl satte och därmed också avgjorde det hela.

Hallby spelade bra i den första halvleken och hade som mest en ledning med 16-11 innan paus och nästan allt såg ut att gå vägen. Men i början på andra, var Boden mycket bättre och inom loppet av fem minuter var laget ikapp rent målmässigt. Därefter var det jämt långa stunder tills avgörande kom den sista matchminuten.

Bodens Emmy Nordmark hade en dominerade roll med sina fjorton mål i matchen. Trots det var det inte tal om att punktmarkera henne någon längre tid.

I Hallby märktes målvakten Elin Johnsén i första halvlek med ett flertal räddningar. Framåt var det Maria Broström som stod för målskyttet med sina åtta fullträffar.

Hallby saknade en av sina bästa spelare matchen nämligen Madeleine Schlosser som var skadad.

Hallby ligger kvar på 10:e plats i tabellen med 4 poäng.

Hallby-Boden 27-28 (16-12)

Målen: Naria Broström 8, Amanda Uthas 4, Rebecka Levenby 3, Christin Karlsson 3, Emelie Jonsson 2, Malin Andersson 2, Lina Trygvesson 2, Julia Johansson 1, Michaela Almqvist 1, Sandra Bergsten 1