SKARA

Stor protestlista lämnas till politikerna i Skara

1:37 min

Under kvällens fullmäktige i Skara väntas ett maktskifte efter att Folkpartiet bestämt sig för att lämna alliansen och rösta med oppositionens budget. Men turbulensen i politiken rör till det på fler ställen än bara i kommunhuset. 

För inomhussporterna i kommunen innebär det att det inte längre verkar bli någon ny hall inom den närmaste tiden. Ordförandena i kommunens inomhussportföreningar har nu samlat in närmare tusen namn i en protestlista som kommer att lämnas över under kvällens fullmäktige.

- Vi vill visa att det är fler än de tio personer som politikerna träffat som vill ha en ny inomhushall, säger Christer Nordh.

Ikväll kommer kommunens inomhussportföreningar att lämna in en protestlista och manifestera i samband med fullmäktiges möte för att visa sitt missnöje.

I flera år har man arbetat för en ny inomhushall tillsammans med politiker i kommunen. Men i oppositionens budget, som väntas klubbas igenom ikväll, kan man bara läsa om en ambition att se över behovet av en ny hall.

"Otrolig besvikelse"
Christer Nordh är en av de drivande föreningsordförandena som nu känner att man står på ruta ett igen.

- För oss är det en otrolig besvikelse. Vi har lagt ner någonstans mellan 1000 och 1500 timmar på det här, säger han.

- Att fortsätta driva det känns helt meningslöst just nu.

Enligt Christer Nordh är behovet av en ny inomhushall stort. Han tycker det är synd att barn och ungdomar inte kan syssla med idrott i den utsträckning de vill, på grund av fulla hallar. Det har gjort att många unga tränar sena kvällar för att överhuvudtaget få plats.

- Innebandyn hade problem med att flytta en match. Fanns inga tider förrän i mars, säger han.