aik-frölunda 2-6

Frölunda spelade ut AIK på Hovet

2:13 min

En man mindre. Inget hinder för Frölunda som slog till direkt i den spelformen. Dubbelt upp dessutom. 6-2 till slut till gästerna som tryckte ner AIK mot tabellbotten.

Radiosportens Lena Sundqvist utser lagens lirare:
AIK: Oscar Steen
Frölunda: Robin Frigren

Efter 1.27 av första perioden åkte Frölundas Robin Figren ut för slashing. Två minuter senare ropade speakern "AIK fulltaligt". Då ledde Frölunda med 2-0.

Ett par ödesdigra misstag av hemmalagets Derek Joslin, ett fint skott av Frölundas Christian Bäckman och en smart vallning av hans klubbkompis Anton Axelsson var huvuddelarna i AIK:s mardrömsstart. Målen kom på 22 sekunder.

Hemmapubliken skrek att AIK borde vakna och många väntade på att tränare Rikard Franzén skulle ta timeout. Då tog Joslin revansch på sig själv vid nästa Frölundautvisning och sköt ett skott som Esa Pirnes styrde in efter drygt fyra minuter.

Sedan lugnade det ner sig och det märktes att det var ett bottenlag som mötte ett toppengäng.

Frölunda kontrollerade matchen, höll AIK borta från målchanser och i mitten av andra perioden kunde Erik Karlsson fånga en retur och lägga pucken i ett nästan öppet mål till 3-1. Där avgjordes matchen, som slutade 2-6, definitivt.

Ett styrkebesked av Frölunda som saknade skadade Joel Lundqvist. Oroande för AIK som fått tillbaka både Mattias Janmark och Jonas Liwing.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se