Handboll, Cupvinnarcupen

Lugi höll inte mot Buxtehude

4:18 min

Efter 26-24 på bortaplan skulle Lugi knyta ihop säcken hemma i Lund. Men skrällen gled dem ur händerna. Buxtehuder SV vann med 27-22 och är i sextondelsfinal.

Försvarsspelet är inte mycket att säga om. Förutom att det fungerade bra. I synnerhet när Emma Friberg tog plats mellan stolparna. Det var framåt som Lugi var svaga och svajiga.

Skånskorna såg något stressade ut redan från början och hade ytterst svårt att få in bollen under hela första halvlek. 6 mål var allt. Då Buxtehude gjorde 12 var matchen ändå inte över.

I andra halvlek kom så Lugis uppryckning. Sex minuter behövdes för att göra lika många mål som på första trettio. Vid 13-15 var matchen helt jämn och hemmalaget förlöst. Men bara för stunden.

Tyskornas tyngd blev för mycket och Anna Olsson för ensam i målproduktionen. Hon gjorde åtta mål, klart godkänt, men annars var det svagt på flera håll. Unga Emma Berndtsson kom in och visade framåtanda. Clara Monti Danielsson var bra, som vanligt. De gjorde tre mål vardera.

– Det var väldigt tufft jämfört med förra matchen där nere då allt flöt på. I dag var det lite tyngre och när det är så har vi tyvärr lite för tunn trupp, konstaterar Clara Monti Danielsson.

Är det tradigt att gå tillbaka till elitserien nu?
– Det är aldrig tråkigt att spela matcher men vi hade behövt Europacupspelet för att det är riktigt roliga matcher och ett skönt avbräck från elitserien där man får ett bra tempo och en rutin som vi inte får annars, säger Clara Monti Danielsson