Nissafors

Nissaforsskolan blir kvar - men föräldrar besvikna

Protesterna mot att lägga ned Nissaforsskolan i Nissafors verkar ha givit resultat. För igår lade nämligen den borgerliga styrande Alliansen i Gnosjö kommun ett nytt budgetförslag där skolans elever upp till årskurs 3 får vara kvar.

Vid ett extrainsatt kommunfullmäktige i Gnosjö igår lade den styrande Alliansen i kommunen fram ett nytt budgetförslag där skolan får finnas kvar med elever upp till årskurs 3.

Årskurs 4-6 kommer att flyttas till Bäckaskolan.

– Vi har lagt fram det här beslutet efter dialog med Nissaforsbor, säger Alexander Josefsson som är moderat ordförande i kultur- och utbildningsutskottet i kommunen.

Tidigare har vi ju berättat att protesterna från föräldrar till barn på skolan varit stora då en nedläggning av skolan varit planerad.

Det nya förslaget kommer att klubbas i december. Men föräldrarna i Nissafors är inte glada, trots att lågstadiet blir kvar.

- Vi ser det inte som en halv seger, utan som en halv nedläggelse. Vi tror att resten av skolan läggs ner senare bara, säger Mikael Eliasson, som satt med som åhörare på mötet i går kväll.