Skara/götene

Räddningstjänsten knackar dörr för att öka brandsäkerheten

1:13 min

Räddningstjänsten i Skara och Götene startar nu ett projekt för att öka brandsäkerheten hos allmänheten. Nu kommer räddningstjänsten börja knacka dörr för att öka brandsäkerheten.

Bakgrunden till projektet ska vara att sex personer har omkommit i bränder i Skara och Götene de senaste tre åren, vilket är alldeles för högt enligt räddningstjänsten.

Joakim Ramåker är ställföreträdande räddningschef i Skara/Götene och säger att de nu kommer att knacka dörr för att kolla så att personer har fungerande brandvarnare.

– Varje torsdag kväll så kommer alla våra brandmän att gå ut mellan klockan fem och klockan åtta i Skara och Götene och knacka dörr och be om att få komma in och testa brandvarnaren. Finns det en brist i samband med brandvarnaren så försöker vi lösa problemet på plats genom att sätta upp en ny eller kanske byta batteri.

– Samtidigt så för vi lite statistik och ställer lite frågor om personerna har handbrandsläckare, brandfilter eller någon form av utbildning för att vi ska få en känsla för nivån på brandskyddet i hemmet, säger Joakim Ramåker.