Fotboll

Division 6-spelare provtränar med Falkenbergs FF

4:30 min

Falkenbergs FF letar spelare till laget som ska ta sig an Allsvenskan nästa år. Och en som är aktuell för provträning med laget är Göran Medjed, som under senaste säsongen spelat i halmstadlaget Örnia i division 6.

– Det är bara att tacka och ta emot när jag blir inbjuden av sportchef Håkan Nilsson att få provspela, säger Göran Medjed.

27-årige Medjed har en bakgrund i Halmstad BK och var en lovande spelare som 19-åring. Då valde han att satsa på studier istället, och under de senaste åren har han lirat i division 3 och 2 innan han hamnade i Örnia. Under året som gått har han dominerat totalt och gjorde totalt 33 mål på 14 matcher.

– Jag har tränat upp mig ordentligt under det senaste året och bland annat tappat 16 kilo. Även om inget är klart så kan jag säga att jag hade inte provtränat med Falkenberg om jag inte hade trott på det själv, säger Göran Medjed.

Det låter ju som att du har en satsning på gång, som att du inte vill vara kvar i division 6?

– Det har varit ett riktigt roligt år i Örnia, de har gett mig fotbollsglädjen tillbaka. Men visst vill jag tillbaka på en högre nivå, jag vill vara med när det gäller.

Therese Wahlgren
therese.wahlgren@sverigesradio.se