Skövde

Korvkioskägaren överklagar till Högsta domstolen

1:18 min

Den förre gatuköksägaren Mikael Andersson som idag förlorade fallet mot Skövde kommun i Göta Hovrätt kommer att överklaga till Högsta domstolen.

Ägaren menar att han har betalat för livsmedelskontroller som sen aldrig har ägt rum, men Göta hovrätt gick på tingsrättens dom och att det är upp till kommunen själva att avgöra hur ofta inspektionerna behöver göras.

Sebastian Scheiman är Mikael Anderssons juridiska ombud och han tycker att det är synd om hans klient som inte får tillbaka sina pengar.

– Jag tycker det är tråkigt att Mikael Andersson inte får tillbaks sina pengar. Det är så att kommunen till och med i domstolen har erkänt att de inte har utfört det arbete som Mikael Andersson har betalat för. Han har inte fått valuta för pengarna.

– Detta betyder i förlängningen att det står kommunerna fritt att skicka luftfakturor till småföretagare och så kan vi inte ha det. Så vi kommer överklaga den här domen och hoppas att Högsta domstolen väljer att pröva frågan för vi tycker att det är ett mycket viktigt fall att få ett prejudikat på.