Heltid ska locka personal till äldreomsorgen i Västerås

2:00 min

Kommunals medlemmar som jobbar inom äldreomsorgen upplever arbetet jäktigt och psykiskt ansträngande. Undersköterskan Lotta Lindvall Arosell i Västerås berättar hur det är att jobba natt.

Lotta Lindvall Arosell har jobbat som undersköterska inom hemtjänsten i tolv år och vet att minsta lilla förändring kan påverka en arbetsdag.

– Då åker man ensam ut på natten och det är politiska beslut för att göra besparingar och det är otryggt. Då ska man göra tillsyn hos en kund, att gå in och se att det är bra men du får kanske tillbringa tio-femton minuter där istället för två och det är ett stressmoment, säger Lotta Lindvall Arosell till P4 Västmanland.

5 700 av kommunals medlemmar som jobbar inom äldreomsorgen i landet har fått svara på hur man upplever sitt arbete, och en stor del säger att det är jäktigt och psykiskt ansträngande och en del har svårt att hinna ta raster.

Drygt en femtedel av fackförbundet Kommunals medlemmar som jobbar inom äldreomsorgen vill inte jobba kvar inom yrket om tre år, visar en rapport som Kommunal presenterade idag.

För att behålla och rekrytera personal, säger Staffan Jansson Socialdemokrat i Västerås kommun att det är viktigt med insatser som gör arbetet attraktivt:

– För den enskilde är det rätt att kunna leva på sin lön och att ha rätt till högre tjänstgöringsgrad. Då måste arbetet vara attraktivt annars kommer man inte att vilja jobba inom vården i Västerås, säger Staffan Jansson.

Rätt till högre tjänstgöringsgrad är också ett prioriterat område för politikerna som nyligen fattade ett beslut om att införa det på några arbetsplatser inom Västerås kommun, berättar Staffan Jansson.