Frölunda-HV 71 5-3

Frölunda skickade HV under strecket

1:59 min

Två formstarka lag möttes i Scandinavium. Frölunda var starkast och vann med 5-3 mot HV 71 i en bra SHL-match

 Radiosportens Christian Olsson utser lagens lirare:
Frölunda: Mathias Olimb
HV 71: Brett Sterling

HV 71 fick uppleva en 23 sekunders lång kalldusch. På den tiden kopplade Frölunda greppet om SHL-derbyt och vann till slut med 5-3.

De täta målen kom dessutom i den andra periodens slutminut.

– Vi tappar lite ur  händerna. Det var synd att dom fick det lilla försprånget, säger Andreas Jämtin.

Frölunda ledningen för första gången i matchen när Alexander Wennberg gjorde 2-1 i powerplay för Frölunda efter förarbete av Dick Axelsson och Magnus Kahnberg vid 19.17.

– Det är bara för mig att peta in den i öppet mål, säger Alexander Wennberg om första målet.

Endast 23 sekunder senare ökades ledningen på till 3-1 när Evan McGrath plockade ner pucken för att sätta säsongens tredje mål i krysset.

Tabelltian HV, som har ett uttalat mål att vinna SM-guld inför varje säsong, är inne på sin långa vandring till toppen och kom till matchen med självförtroende och fem raka segrar i bagaget. Ledningen togs genom en kontring som amerikanen Brett Sterling kunde fullborda.

Med nämnda 3-1-resultat in i den tredje perioden kom den att bli både roligast och svängigast. 19-årige Alexander Wennberg blev tvåmålsskytt tidigt vid 4-1-målet som även var hans åttonde i år.

Det var i gubbhörnet. Det är en klassiker. Det fungar det också, säger Wennberg om sitt andra mål som satt lågt vid målvaktens högra stolpe.

Trots två reduceringar kunde HV aldrig plocka upp underläget och Frölunda spelade de sista tre minuterna inför en stående publik.

Segern var Frölundas femte i rad och den tredje av lika många möjliga över HV 71 i år.

TT