Nu förändras P4 Västmanlands hemsida

5:11 min

P4 Västmanlands hemsida har nu gått över till så kallad följsam design. Det sker för att hemsidan ska fungera oavsett var du som besökare tittar på den - i datorn, mobilen eller på surfplatta.

Övergången till följsam design pågår för fullt, till exempel har Sveriges Radios förstasida redan den nya designen. Nu är det dags för P4 Västmanland och andra P4-kanaler.

– Det blir nu enklare och tydligare att hitta på vår webb. Vår följsamma design gör också att sidan anpassar sig både till datorer, läsplattor och mobil, säger Kent Nilsson som är kanalchef på P4 Västmanland.

Följsam design innebär alltså att hemsidan anpassar sig efter skärmens storlek. Tanken är att upplevelsen av en hemsida ska vara lika bra oavsett teknisk apparat, och det är en och samma adress som gäller.

En nyhet med den nya designen är också att ljuden lyfts fram. På hemsidan syns nu tydliga knappar i blå färg där man kan lyssna.

Den viktigaste orsaken till förändringen är att allt fler tar del av vår hemsida via mobiltelefoner.

– Nu går vi på ”mobilen först”. Vår ambition är att bli starkare och synligare i mobilen och på sociala medier. Vi vill bygga relationer med våra lyssnare och göra det tydligt att hos oss finns också ljudet nära till hands, säger Kent Nilsson.

Vad tycker du om den nya hemsidan? Kommentera gärna här på webben eller ring vår publikredaktör Monica Elfström på telefon 021- 495 25 58.