KRONOBERG

Växjös Facebookpolis får kritik av JO

1:34 min

Kronobergspolisen får kritik av Justitieombudsmannen, JO, för några av de statusuppdateringar som polisen Scott Goodwin och en kollega har skrivit på Kronobergspolisens Facebooksida. 

JO tycker att de anmälda inläggen, som alla utom ett är skrivna av Goodwin, har en raljerande ton och ett innehåll som gör att sakligheten kan ifrågasättas.

Kronobergspolisen blev anmäld av två juridikstudenter i Umeå. De två juridikstudenterna pekade på fem olika statusuppdateringar, fyra skrivna av Goodwin, och en av uppdateringarna löd så här, tagen på en trafikkontroll i Växjö:

"Ibland måste man skratta. Bilden är ett bra exempel på hur man inte ska pynta sin bil. Man måste ha bra sikt när man kör bil. Jag tror förarens favorit tv-program är Pimp My Ride."

JO fann alltså detta och tre andra uppdateringar som raljerande eller osakliga och polisens kommunikationschef Robert Loeffel säger till P4 Kronoberg att man kommer att ta till sig av JO:s yttrande och att polisens egna jurister ska titta på det. Men att Goodwin skulle behöva sluta använda Facebook är inte aktuellt i nuläget.