Leif Eriksson, kanalchef: Hjälp oss avslöja korruption, maktmissbruk och slöseri

– Jag är övertygad om att det finns flera i vårt län som bär på känslig och mycket intressant information som behöver komma ut till medborgarna, så att de ansvariga får ta konsekvenserna av sitt handlande, säger ansvarige utgivaren Leif Eriksson.

Vi på P4 Gävleborg inleder nu en satsning på grävande journalistik och vi behöver din hjälp att få kunskap om missförhållanden som du kanske inte tidigare vågat avslöja.

Att lämna ifrån sig känslig information är inget lätt beslutat att ta men viktigt för vårt demokratiska samhälle. Vi har skapat ett system som skyddar dig som uppgiftslämnare.

Vi garanterar den grundlagsfästa anonymiteten när du kontaktar oss och vi har nu också aktiverat vårt lokala radioleaks – där du är helt garanterad anonymitet även som avsändare in till oss. Ta nu möjligheten att bidra så att vi kan avslöja korruption, slöseri med skattemedel eller maktmissbruk.

Vi på P4 Gävleborg har förberett oss genom utbildning och erfarenhetsutbyte med Ekot och nu behöver vi som sagt din hjälp.

Vår reporter Staffan Mälstam ansvarar för vår satsning och han kan också hjälpa dig med radioleaksanvändandet.

Du når Staffan på 026 66 65 18 eller staffan.malstam@sverigesradio.se

Mig når du på 026 66 65 61 eller leif.eriksson@sverigesradio.se 

 

Leif Eriksson, kanalchef P4 Gävleborg