Skåne

Het debatt om uppklippt docka i SVT:s Barnkanalen

7:05 min

En docka som klipptes upp och förvandlades till en lampa - det "tipset" i SVT:s barnprogram Philofix har lett till en omfattande debatt om vad som är lämpligt eller olämpligt för barn. Petter Bragée, programchef på SVT i Malmö tycker det är bra att diskussionen förs.

Det är en av veckans hetaste mediasnackisar, barnprogrammet Philofix där programledaren Rakel Wärmländer klipper upp en gammal docka för att förvandla till en lampa.

Debatten har gått het på bland annat olika nätforum. Uppviglar programmet syskon att sticka saxen i sina syskon? Eller är det uppenbart att det "bara" är en docka? Och borde föräldrar kanske sitta med i soffan lite oftare för att se barnprogram med sina små och kunna diskutera efteråt om det blir läskigt?

Petter Bragée, som bland annat arbetat med Barnkanalens satsningar "Tillbaka till Vintergatan" och "Mysteriet på Greveholm" välkomnar debatten och konstaterar att det idag kanske inte hade varit möjligt att spela in scener som när Emil i Lönneberga hissar upp sin lillasyster Ida i flaggstången - för att nämna en av många svenska tv-klassiker.