Innebandy

Kalmarsunds damer ångar på

2:44 min

Det blev seger för FBC Kalmarsunds damer med 5-4 i sudden över Fröjereds IF från Tidaholm. Trots underläge med 1-4 lyckades laget vända matchen. Kvitteringen kom med endast 48 sekunder kvar av tredje perioden. Kalmarsund fick även två spelare skadade i matchen, Annie Nilsson och Josefin Bengtsson knäskadades och är borta minst en månad.

Det blev en seger med besk eftersmak för FBC Kalmarsund. Lagkaptenen Jessica Fivelstedt gjorde 1-0 innan det började gå snett. Båda centrarna knäskadades inom en tidsperiod på 10 minuter. Först Annie Nilsson som fick hämtas av ambulanspersonal och sedan Josefin Bengtsson som kom tillbaka i andra perioden men klev av i första bytet.

Efter två perioder stod det 1-4 på tavlan och det såg allmänt mörkt ut men då hände något. Spelet började stämma och laget spelade tajtare. Utdelningen kom och det blev dramatiskt. När Fröjered drabbades av en utvisning med drygt minuten kvar av tredje perioden plockade Kalmarsund ut målvakten och spelade sex mot fyra. Med 48 sekunder kvar kvitterade Emma Andersson till 4-4 och matchen gick till förlängning.

Förlängningen blir bara knappt två minuter gammal innan Jessica Fivelstedt kliver fram och skjuter in 5-4 och glädjen är total för hemmalaget.