Familj flyttar från Östersund efter nedläggning av hörselspåret

1:25 min

Beslutet att lägga ned det så kallade hörselspåret på Lillsjöskolan i Östersund medför konsekvenser. Morgan Larsson och hans familj lämnar länet och flyttar till Skåne för att hörselskadade sonen Elias ska få bättre förutsättningar när han börjar skolan.

Både Morgan och hans fru Cecilia är lärare. De tror inte på att integrera gravt hörselskadade barn i vanliga klasser, som nu man nu gör i Östersunds kommun. Klasserna blir stora och stimmet riskerar att störa. I Skåne har familjen hittat en hörselskola som är erkänt bra och familjen flyttar i sommar:

– Vi bryter upp. Våra två äldsta barn går i skolan och trivs jättebra här. Vi lämnar våra föräldrar och allt det sociala, säger Morgan Larsson.

Björn Sandahl är ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Östersunds kommun försvarar beslutet att lägga ned hörselspåret och integrera undervisningen i den vanliga skolan:

– Nu anpassas skolan och den har fortfarande hörselspårskaraktär. Det är beklagligt att de väljer att flytta, säger Björn Sandal till P4 Jämtland.

På en fråga till Morgan Larsson om det är något han vill säga till politikerna, svarar han:

– Ja. Tänk om!

Vad tänker du om Östersundspolitikernas beslut att lägga ner det särskilda Hörselspåret och integrera undervisningen i den vanliga skolan i stället?