Radioleaks Göteborg - tipsa anonymt!

Radioleaks är Sveriges Radios tjänst där man säkert och krypterat kan lämna känslig information. Lämna din information här.

Den som lämnar information till Radioleaks kan välja att skicka den direkt till någon av de lokala kanalerna. Bara P4-kanalens nyhetschef får tillgång till den information som skickas till Radioleaks.

– Det är den lokala redaktionen som är experter i sitt område och bäst kan avgöra vilka tips man ska gräva vidare på, säger Ekots Jesper Lindau och Rolf Stengård som ansvarar för Radioleaks centralt på Sveriges Radio.

Radioleaks har sedan starten för två år sedan tagit emot 1 200 tips från människor över hela landet. Ett hundratal tips har resulterat i inslag i Sveriges Radios nyhetssändningar.

– Vi behöver medborgarnas information och berättelser om vad som händer i deras verklighet. Vi behöver uppgifter om maktmissbruk, korruption och misshushållning med skattemedel. Det är sådant som vi journalister är satta att granska och skildra, säger Jesper Lindau och Rolf Stengård.