Rivaliserande gäng i bråk är orsaken till polisens höjda insatser i Örebro

Tillslaget som polisen gjorde i centrala Örebro idag var bara det senaste i en rad händelser som kan kopplas ihop och som har med gängbråken de senaste dagarna att göra.

Det är två rivaliserande kriminella gäng det handlar om.

Enligt uppgifter från polisen ska det dels handla om vilket av gängen som ska ha kontroll över och styra narkotikahandeln i Örebro. Det ska dessutom också finnas personliga motsättningar mellan medlemmar i gängen.

Polisens bevakningar började igår natt när polisen gjorde en razzia mot det ena gängets klubblokal söder om Örebro. Där handlade det om en misstanke om  grovt vapenbrott.

Det fortsatte sedan natten till onsdag då de båda gängen drabbade samman i ett stort slagsmål i närheten av bensinmackarna i Västhaga utanför centrala Örebro.

Dessutom förstördes en sportbar i Kumla natten till onsdag där flera fönster till fasaden krossades. Den händelsen kan också ha ett samband med de bråk som pågår mellan gängen i Örebro.

Idag fanns det alltså tips om att ett nytt slagsmål var på gång. Det bråk som polisen först försökte avvärja genom att stoppa flera misstänkta på eftermiddagen i Örebro.

Polisen säger till P4 Örebro att det här är ett större bråk och att det inte handlar om vanlig vardagsbrottslighet.