Uddamålsförlust för IK Oskarshamn mot Västerås

3:18 min

IK Oskarshamns andra hemmaförlust för hösten i ishockeyallsvenskan kom mot Västerås som vann med 1-2. Gästerna var bättre i två perioder men ett hemmamål av Lukas Ericsson skapade dramatik i slutet.

IK Oskarshamn med ett av hockeyallsvenskans bästa hemmaspel mot Västerås som haft svårt att övetyga på bortaplan förväntades av många bli en match som skulle domineras av hemmalaget men från första nedsläpp var Västerås lite hetare.

– Vi var förberedda på ett defensivt starkt Västerås men den smakstart de fick med ett olyckligt självmål så fick de lite att gå på men vår stress och frustration kom lite väl tidigt idag sa Fredrik Söderström efter matchen.  

Tidigt ledningsmål

Kenneth Bergqvist gjorde 0-1 efter drygt en minut och Oskarshamn hade svårt att skapa några heta chanser under första perioden där Västerås var närmare att göra 0-2.

Många trodde på en uppryckning i andra perioden från hemmalaget men den uteblev och Kenneth Bergqvist kunde i stället utöka till 0-2.

– Vi var väldigt omständiga det två första perioderna och jag är besviken på att vi inte hade mer hetta och energi sa Fredrik Söderström.

Bästa hemmaspelet

Starten av sista perioden var Oskarshamns bästa del av matchen. Hemmalaget matade puckar mot Jonas Fransson. Hans räddning på Francois Bouchards närskott var av högsta klass och det ingripandet kan ha varit matchavgörande. Oskarshamns tryck ebbade ut men då gjorde Lukas Ericsson 1-2 på ett inte allt för märkvärdigt skott.

Jakten på kvittering blev inte glödhet under de dryga 5 minuter som återstod av matchen och Västerås kunde hålla undan till seger.

Road trip väntar

Förlusten gör att Oskarshamn föll till elfte plats och nu väntar två bortamöten med Timrå och Almtuna.

– Vi skall lyfta hettan och energin ytterligare och skall ut på en utflykt som skall innebära poäng.

Den närmaste tiden lär ytterligare två spelare bli tillgängliga för Oskarshamn. Dels Josh Soares som snart landar i Sverige igen till helgen och dessutom är Mikael Lidhammar friskförklarad efter cancerbehandling.

Oskarshamn-Västerås   1-2((0-1, 0-1, 1-0))

  Första perioden: 0-1 (1.17) Kenneth Bergqvist (Fredrik Johansson, Andreas Lindh).

  Andra perioden: 0-2 (5.44) Kenneth Bergqvist (Sam Marklund, Fredrik Johansson) spel fem mot fyra.

  Tredje perioden: 1-2 (14.36) Lukas Ericsson (Emil Kristensen Löjborg, Oscar Engsund).

  Skott: 30-23 (8-10, 9-8, 13-5).

  Utv, Oskarshamn: 2x2. Västerås: 6x2.

  Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

  Publik: 1 999.