Det blir ingen bollhall i Boglundsängen

1:43 min

Det blir ingen bollhall i Boglundsängen vid Vivalla i Örebro. Det kommunala utvecklingsbolaget Västerporten kom inte överens med en fastighetsägare om att köpa de fastigheter som stod i vägen.

På ett styrelsemöte med Västerporten fastigheter i dag beslutades därför att lägga ner projektet. Det säger Behcet Barsom (KD) som sitter med i styrelsen.

I stället ska Västerporten nu satsa på den ballonghall och den idrottsplats som redan finns i Vivalla.

Samtalen med W-invest om köp av fastigheter är avslutade eftersom W-invest inte är beredda att genomföra affären enligt den kostnad som Kommunfullmäktige accepterat. Det skriver Örebro kommun i ett pressmeddelande.

"För att leva upp till löftet mot föreningar och närområdet går vi vidare med att skapa möjlighet för året-runt-fotboll vid Vivallaskolan, på nuvarande Vivalla IP."

I lördags kunde vi höra Per Cardesjö, vd för kommunala Örebroporten säga att det inte handlade om någon enkel förhandling.

– Det är inte så enkelt det här. Det är fyra fastigheter och City-Gross finns bredvid och man ska bygga stora köpcentrum och så vidare, sa Per Cardesjö då.

Då ville inte W-invests vd och huvudägare Johan Willerman alls kommentera förhandlingen med kommunen.

I dag beslutade alltså Västerporten AB att avbryta samtalen med W-invest om att köpa fastigheter i Boglundsängen.

Enligt kommunen ska nu arbetet med att utveckla Vivalla IP fortsätta. Tanken är att göra det möjligt att spela fotboll året runt genom uppvärmda planer.