Frågor och svar om publiknätverket

1. Vad är publiknätverket?
Ett nätverk av personer som är intresserade av att dela med sig av sina kunskaper, erfarenheter, synpunkter och tips. Det för att P4 Blekinge ska kunna göra ännu bättre och mer intressant radio.

2. Varför ska jag vara med?
Därför att vi vill att fler röster ska höras i radio. Dina kunskaper och erfarenheter är viktiga. Vi vill lyssna på dig och vi är övertygade om att du sitter på en massa kunskap och idéer som vi inte har. 

3. Hur fungerar det?
Du anmäler dig med ditt namn och dina kontaktuppgifter. Därefter får du ett mejl med ett formulär, där du själv väljer hur många frågor du vill svara på. Efter det får du någon gång i månaden mejlutskick från vår publikredaktör Rebecka Gyllin, och vi kan komma att kontakta dig om vi behöver din hjälp. Du kan även när som helst ta kontakt med oss om du vill tipsa oss om något.

4. Vem har tillgång till uppgifterna jag fyller i?
Det är en handfull personer på P4 Blekinge som kommer kunna se dina svar. 

5. Måste jag vara med i radion om jag är med i publiknätverket?Nej, det bestämmer du helt och hållet själv.

6. Om jag är med i publiknätverket – får jag inflytande över innehållet i P4 Blekinge då?
Både ja och nej. Vi tar hand om och värderar alla tips vi får. Vi vill bredda vilka som uttalar sig, och få fler perspektiv på en nyhet, men det är fortfarande vi som beslutar vad vi jobbar vidare med. 

7. Hur gör jag om jag har problem att fylla i formuläret?
Kontakta vår publikredaktör Rebecka Gyllin. Ring 0455-366828 eller mejla till rebecka.gyllin@sverigesradio.se

8. Kan jag uppdatera uppgifterna som jag lämnat?
Ja, mer än gärna! Ta hjälp av publikredaktören.

9. Tar ni kontakt med mig?
Ja, om vi ser att dina svar i formuläret stämmer med något vi jobbar med, eller om du bett oss om det vid ett tips. Eller om vi vill ha din hjälp. Eller om vi vill be dig svara på till exempel en enkät.

10. Kan jag vara anonym och ändå vara med i publiknätverket?
Du kan vara anonym utåt, men inte för oss på redaktionen. Vi behöver veta ditt namn och dina kontaktuppgifter. Däremot kan du vara anonym i nästa skede när vi använder den information du lämnar till oss. Som alltid omfattas du av källskyddet, som är en garanti för dig och som våra reportrar enligt grundlagen måste följa.

Om du vill lämna mycket känsliga uppgifter så kan du med fördel använda vår tjänst där du kan skicka krypterade uppgifter: radioleaks.se

11. Kan man lämna publiknätverket?
Ja, det bestämmer du helt själv. Hör av dig om du vill lämna nätverket. 

12. Vart vänder jag mig med ett tips?
Hör av dig till publikredaktör Rebecka Gyllin, 0455-366828 eller mejla till rebecka.gyllin@sverigesradio.se. Henne kan du även mejla om du har frågor kring nätverket.