Stjärnorna som lyser starkast

Inför den sista Champions League-omgången har jag tagit ut höstens all star-team.

Thibaut Courtois, Atletico Madrid
Jag är väl medveten om jättetabben i senaste omgången, men utöver det har supertalangen Courtois varit stensäker och han är en av anledningarna till Atletico Madrids succéartade höst.

David Alaba, Bayern München
Har höjt sig ännu en nivå från förra säsongen och har i Champions League varit extra framgångsrik i offensiven.

Dante, Bayern München
Väldigt viktig för Bayerns anfallspel med sina läckra crosspassningar, vilket gör att man alltid har ett längre uppspelsalternativ – svårt för motståndarna att försvara sig emot.

Sergio Ramos, Real Madrid
Har visat i klassen, särskilt i matcherna mot Juventus. Ser ut att tända till lite extra när motståndet är av högsta kaliber.

Philip Lahm, Bayern München
Har spelat en hel del på innermittfältet och även på den positionen skulle han platsa i ett all star team, otroligt nog. Outstanding även som högerback.

Aaron Ramsey, Arsenal
Spelar sin karriörs bästa fotboll och har dessutom visat upp en helt ny målfarlighet, avgjorde bland annat i svåra bortamatchen mot Borussia Dortmund.

Marik Hamsik, Napoli
Just nu trubbel med skador men tidigare i höst var det högsta klass när Hamsik styrde och ställde på Napolis mittfält.

Yaya Touré, Manchester City
Undantaget matchen mot Bayern München där Yaya blev helt uppäten av tyskarnas innermittfält så har ivorianen som vanligt varit den som med sina enorma löpande dominerat från straffområde till straffområde.

Cristiano Ronaldo, Real Madrid
Delad ledning i skytteligan med sina åtta mål, trots att han fick stå över senaste omgången. Har under hösten varit i en så rasande bra form att han förmodligen tar hem Guldbollen.

Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint Germain
Enormt viktig och dominant i ett PSG som har tagit ett steg till i sin utveckling, den här säsongen kan man gå riktigt långt i Champions League. Mycket tack vare Ibrahimovic. Höjdpunkten under hösten var förstås bortamatchen mot Anderlecht när Zlatan gjorde fyra mål.

Arjen Robben, Bayern München
Jag tycker att sett till matcherna i Champions League har Robben till och med överträffat lagkamraten Franck Ribery. Det vill inte säga lite.

Avbytare:
Yann Sommer, Basel
Per Mertesacker, Arsenal
Gregory van der Wiel, Paris Saint Germain
Sergio Busquets, Barcelona
Mesut Özil, Arsenal
Franck Ribery, Bayern München

(10 dec)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se