Stensbyaffären

Marie Stensby förbjuds att undervisa på kulturskolan

1:20 min

Marie Stensby stängs av från sin lärartjänst på kulturskolan i Krokom efter sina kommentarer på det främlingsfientliga forumet Avpixlat, som Expressen avslöjat.

– Det är det sammantagna. I den roll hon har som lärare möter hon våra ungdomar, och uttrycker sig samtidigt på det här viset. Plus att hon gör det via sin jobbmail, säger Krokoms kommunchef Ola Skyllbäck om orsaken till avstängningen.

Efter Expressens avslöjande om Marie Stensbys och en rad andra Sverigedemokraters näthatande mot invandrare blir hon tillfälligt avstängt från sin lärartjänst på kommunens kulturskola fram till den åttonde januari.

Under tiden ska kommunen titta på vad hon skrivit på den främlingsfientliga sajten Avpixlat. De ska föra dialog med Lärarförbundet om hennes tjänst - och diskutera uttalandena med jurister för att ta ställning om hon kan fortsätta undervisa i kommunens klassrum.

Innan dess vill inte kommunchefen Ola Skyllbäck kommentera Marie Stensbys forsatta lämplighet som lärare.

– Vi har tagit ett beslut efter fyra timmars överläggning, och nu fortsätter vi arbetet. Hur det utvecklar sig vill jag inte spekulera i just nu, säger Skyllbäck.