Två skadade i bråk i Kärrtorp

Två personer har skadats i samband med en skottlossning i Kärrtorp i södra Stockholm tidigt i morse. En person har gripits, misstänkt för mordförsök, enligt polisen. En teknisk undersökning ska genomföras på platsen.

– En person har gripits i närheten av platsen där bråket ägde rum. En förundersökning om mordförsök har inletts, säger Ulf Lindgren, informationsansvarig vid Stockholmspolisen.

Polisen bekräftar också att en av de två personer som förts till sjukhus är skottskadad.

Det var strax efter klockan sju i morse som flera personer larmade polisen om att två personer bråkade med varandra i närheten av tunnelbanestationen Kärrtorp i södra Stockholm.

– När polispatrull kom till platsen hittades två personer med skador. De var vid medvetande och det är inte klart om de är identiska med de personer som setts bråka med varandra, säger Ulf Lindgren.

De två har förts till sjukhus i ambulans. Enligt stationsbefälet vid Söderortspolisen har det "skjutits" på platsen.

– Det jag vet är att det har skjutits, säger stationsbefälet Mikko Airen.  

Polisen begärde inledningsvis att tunnelbanan skulle köra förbi Kärrtorp för att förhindra att eventuella inblandade försvann från platsen. Ingen misstänkt har ännu gripits.

– Vi förhör nu vittnen och kontrollerar om övervakningskameror kan ge en klarare bild av vad som hänt, säger Ulf Lindgren.

Det är inte klart vilken roll de skadade har spelat under själva händelsen.

Polisens tekniker är på väg till platsen.