Musikhjälpen kritiseras för Åkesson-auktion

1:09 min

Över 47000 kr betalade artisten Navid Modiri för den kritiserade auktionen där vinsten var en golfrunda med Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson. 

– Jag började med att sms:a lite kompisar och sen la jag ut en förfrågan på Facebook och frågade vilka som ville se mig spela en golfrunda mot Jimmie Åkesson och det var uppenbarligen över hundra personer, säger Navid Modiri.

I morse låg det ledande budet på över 130 000 kr, men den summan var enligt Tradera resultatet av budtrissning och räknades därför inte. Nu är auktionen färdig och trots att Navid Modiri inte kan spela golf samlade han alltså in 47600 kr. Han säger att han vill utnyttja tiden han får med Jimmie Åkesson för att prata.

– Jag tror väldigt starkt på samtalets kraft.

Att Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson auktionerar ut en golfrunda till förmån för Musikhjälpen har väckt kritik.  

– Det han har skänkt handlar inte om några politiska ställningstaganden, utan det är en gåva. Vi kan inte bara acceptera gåvor från människor med åsikter som helt överensstämmer med allt som Musikhjälpen står för. Vi får ju in gåvor från många många tusen människor, säger Petter Bragée, ansvarig utgivare för Musikhjälpen. 

Även Navid Modiri är till viss del är kritisk till att Musikhjälpen auktionerar ut en golfrunda med Jimmie Åkesson.

– Men det betyder inte att jag vill bidra till att det fortsätter att hatas och fortsättas att skapas distans och främlingsskap.